czwartek, 1 stycznia 2015

Pizza na cieście francuskim

Wprawdzie już po sylwestrze, ale poniższa przekąska może zostać zaserwowana przy każdej innej zakrapianej (i nie tylko) okazji. Przepis banalnie prosty, czasu również nie trzeba poświęcić na niego wiele.

Składniki:

Płat gotowego ciasta francuskiego
Sos paprykowo-pomidorowy (w przepisie użyto salsy do nachosów z Lidla)
1 cebula
2 plasterki szybki drobiowej
2 plasterki sera żółtego

Przygotowanie:


Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować całość salsą. Pokrojoną w piórka cebulę porozrzucać w artystycznym nieładzie po powierzchni. Tak samo postąpić z kawałkami szynki i sera. Pizzę wsadzić na ok. 15 minut do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Wcinać. Smacznego.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz